Wil je je verdiepen in Onderzoekend en Ontwerpend Leren en een kijkje nemen in de praktijk?

Onderzoekend en Ontwerpend leren op de 5e Montessorischool Watergraafsmeer.

 Voor wie? Voor directies en leraren.

Past deze vraag bij jou?

  • Wil je weten hoe je kinderen onderzoeksvragen leert stellen?
  • Wil je zien hoe kinderen onderzoek ontwerpen en onderzoeksresultaten presenteren?
  • Wil je leren hoe je kinderen leert een onderzoeksverslag te maken?
  • Wil je weten welke skills dit onderwijs van jou als leerkracht vraagt?
  • Wil je weten wat succes- en belemmerende factoren zijn voor het invoeren van een didaktiek als OOL?
  • Wil je aanraking komen met rijk lesmateriaal op het gebied van OOL?

Waar kun je terecht?

De 5e montessorischool heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL) door het organiseren van ontwikkelsessies met leerkrachten en eventueel inhoudelijke experts. We werken tevens samen met ouders, studenten van de PABO/UPvA, het lectoraat W&T van de HvA en het SLO. De Montessori-visie op leren en de didactiek van het Onderzoekend en Ontwerpend Leren sluiten naadloos op elkaar aan.

De mogelijkheden:

Aan tafel met de vindplaatscoördinator:
In gesprek kom je meer te weten over welke mogelijkheden er zijn om Onderzoekend en Ontwerpend Leren in de praktijk in te voeren en hoe dit aansluit bij de onderwijsbehoeften van kinderen. Daarnaast zijn we als school nog steeds aan het ontwikkelen, deze ontwikkelingen delen we graag.Aan de hand van jouw vragen kun je zien en horen hoe Onderzoekend en Ontwerpend leren een plek kan krijgen in het curriculum van een school en een bijdrage levert aan de kwaliteit van het onderwijs.Je wordt op weg geholpen om je eigen team te enthousiasmeren voor het invoeren van een didaktiek als OOL. Je krijgt ondersteuning in het geven van OOL lessen op je eigen locatie. Ook kun je gecoacht worden en het krijgen van voorbeeldlessen behoort tot de mogelijkheden.

Aan tafel met de directeur:

Aan de hand van jouw vragen kun je zien en horen hoe Onderzoekend en Ontwerpend leren een plek kan krijgen in het curriculum van een school en een bijdrage levert aan de kwaliteit van het onderwijs.

Ondersteuning op locatie:

Je wordt op weg geholpen om je eigen team te enthousiasmeren voor het invoeren van een didaktiek als OOL. Je krijgt ondersteuning in het geven van OOL lessen op je eigen locatie. Ook kun je gecoacht worden en het krijgen van voorbeeldlessen behoort tot de mogelijkheden.

Praktische informatie:

Contactpersoon: Niels de Ruig,  niels.de.ruig@5mw.nl

Effectief experimenteren met Wetenschap en Techniek