Workshop 17

Tropenmuseum junior

“ZieZo Marokko” (MAXIMAAL AANTAL INSCHRIJVINGEN BEREIKT)

NB: Neem, als je die hebt, je museumjaarkaart mee!

Workshopleider: Mohammad Babazadeh, medewerker tropenmuseum junior

Inhoudsbeschrijving:
In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor jullie klaar. Stap in, riemen vast, op naar… Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef.

Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina – een doolhof van straatjes – en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen. Reis mee en laat je verrassen!

Tropenmuseum Junior is in 1975 opgericht. Het staat bekend om het aansprekende museumconcept (zien, aanraken, beleven en meedoen) en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld. Door het museumbezoek ervaren kinderen dat het inspirerend en verrijkend is om je open te stellen voor een ander.

Tropenmuseum Junior heeft door de jaren heen een eigen leermethode ontwikkeld voor interactieve juniortentoonstellingen. Vanuit persoonlijke, authentieke verhalen, eigentijdse hands-on collectie en multidisciplinaire activiteiten maken kinderen een ontdekkingstocht door hedendaagse culturen. In een dynamische, theatrale context kunnen de kinderen volledig opgaan in hun beleving. Hierdoor ontstaat een betekenisvolle leerervaring.

Tijdstip:   Start 9.30 uur, einde 11.30 uur.

Doelgroep:  30 personeelsleden basisonderwijs, groep 5 t/m 8.

Locatie: Tropenmuseum Junior, Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam
Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van het Tropenmuseum Junior. 

Zie voor meer informatie over het Tropenmuseum Junior ook: http://tropenmuseumjunior.nl/