Workshop 19

 ‘Klei in de klas’ (MAXIMAAL AANTAL INSCHRIJVINGEN BEREIKT)

Workshopleiders: Roos Langendorrff, Daan Blits en Anita Manshanden.

Inhoudsbeschrijving:

Spelen, uitvinden, onderzoeken, ontwerpen, schetsen, snijden, vormen, bouwen, mislukken, slagen, kneden, verbinden, vragen, draaien, stoken en kleuren. De firma Klei biedt de handvatten om ideeën vorm te geven en leert hoe je omgaat met de specifieke eigenschappen van het materiaal.

Het werken met klei is een fysieke en tactiele ervaring, het maakt kinderen rustig, prikkelt de fantasie en verlegt de eigen creatieve grenzen.

Tijdens deze workshop maken we je vertrouwd in het werken met klei. We reiken eenvoudige handvatten aan waar je zelf, in de klas, mee aan de slag kan gaan. We geven een echte doe- workshop waarin je kan ontdekken hoeveel plezier het werken met klei geeft. In de workshop zal aandacht zijn voor: onderzoek en experiment, het werken met klei in diverse leerjaren en vakoverstijgend werken.

Doelgroep: 20 leerkrachten groep 1-8.

Tijdstip: 9.00-12.00 uur

Locatie: Kunstmagneetschool De Kraal, Paradijsplein 3, 1093 NJ Amsterdam

Organiserende instantie: De firma Klei. Over de firma Klei: De firma Klei is een samenwerking tussen kunstenaars met passie voor klei en ruime ervaring in het onderwijs. Zowel de passie als onze kennis voor klei willen wij graag overbrengen om zo de mogelijkheden van klei als (les)materiaal breder onder de aandacht te brengen.