Workshop 24

 ‘Wereldmuziek en werelddans’ (Workshop geannuleerd wegens gebrek aan belangstelling)

Workshopleider: Zuhal Gezik, medewerker muziekeducatie Aslan Muziekcentrum.

Inhoudsbeschrijving:

Workshop Oriëntaalse zang en percussie
Aslan werkt met een activerende didactiek en veel gevoel voor methodiek. De workshops zijn muzikaal, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar. Aan de hand van een aantal liederen onder begeleiding van saz (oosterse langhalsluit) worden de cursisten meegenomen in de onregelmatige maatsoorten en microtonen in diverse talen. De aanpak voor de liederen krijgt u in een hand-out mee, zodat u het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat u uit uw comfortzone halen en zing een microtoon en klap mee met een 9/8 maat!

Aslan werkt met een activerende, non-verbale didactiek die erg aanstekelijk werkt voor kleuters, maar zeker ook voor u. De ritmes en aanpak zijn direct toepasbaar en u krijgt ze in een hand-out mee, zodat u het thuis nog eens rustig kunt oefenen. U leert de basis van wereldritmes in bodypercussie en op de darbuka en u leert werken met notatiesystemen voor kleuters waarmee u niet westerse ritmes weer kunt geven. U leert gevarieerde methodieken en stijlen uit o.a. het Midden Oosten in grondbeginsel kennen en u zult uw kijk op wereldmuziek na vandaag zeker kunnen verrijken!

Werelddans
Aslan werkt met een activerende didactiek en methodiek. De workshops zijn muzikaal, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar. Ze zal aan de hand van een aantal dansen en bewegingsvormen aanleren in diverse maatsoorten. De aanpak voor de dansen krijgt u in een hand-out mee, zodat u het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat u uit uw comfortzone halen en dans, zing en klap mee met een 9/8 maat!

Doelgroep: 20 groepsleerkrachten, dans- en muziekdocenten.

Tijdstip: 9.15-12.00 uur

Locatie: Aslan Muziekcentrum, Corantijnstraat 9, 1058 DA Amsterdam. Telefoonnummer 020-6124446.

Organiserende instantie: Aslan Muziekcentrum,  http://www.aslanmuziek.nl/.