Workshop 26

‘De hoge C op spitzen’

Workshopleiders: Cecile van de Idsert en Hanne van de Vrie, Nationale Opera en Ballet.

Inhoudsbeschrijving:

Uitgangspunt
‘Bij de leerdoelen van de kunstzinnige vakken in het primair onderwijs wordt gezocht naar verbindingen met de andere vakken. Het creatieve proces, waarbij het  gaat over oriënteren, onderzoeken, uitvoeren, evalueren en reflecteren, vormt de rode draad in de leerlijnen.’ (LKCA)

Workshop
Nationale Opera & Ballet biedt in de vorm van workshops een overstijgende ervaring van de leerlijnen  door de leerdoelen te gebruiken in een theatrale omgeving.  Er wordt kennis gemaakt met opera en ballet  op een speelse manier, door het zelf te doen en te ervaren .  Muziek is voor beide disciplines onmisbaar.

Deze ochtend  ervaren de leerkrachten het format van beide workshops. Ze  krijgen suggesties aangereikt om mee te werken in de klas.

Magie & Muizenissen is gebaseerd op het icoon van Het Nationale Ballet, de voorstelling Notenkraker en Muizenkoning op muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.
De kleine Zeemeermin is gebaseerd op de opera Rusalka. Niet alleen muziek van Dvorak maar ook Mozart en Handel worden gebruikt.

Bij deze korte introductie  op workshops in Nationale Opera & Ballet hoort natuurlijk ook een kijkje achter de schermen om te ervaren wat er bij komt kijken voordat de voorstelling op het toneel staat. De rondleiding voert langs de dansstudio’s, de ateliers en natuurlijk het toneel.

Programma:

  • 08.55 – 09.00 uur. Aankomst theater hoofdingang
  • 09.00 – 09.45 uur. Rondleiding in twee groepen door het theater
  • 09.45 – 10.00 uur. Gezamenlijk koffie
  • 10.00 – 12.00 uur. Kennismakingsworkshops Kleine Zeemeermin en Magie & Muizenissen inclusief reflectie op de workshop en doorvertaling naar het onderwijs.

Doelgroep: Maximaal 40 deelnemers leerkrachten groep 1 t/m 8,  verdeeld in 2 groepen

Tijdstip: 9.00-12.00 uur

Locatie: Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein 22, 1011 PG Amsterdam. De ingang vindt u bij de kassa’s. De glazen deuren gaan open om 9.00 uur.
Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van de Nationale Opera & Ballet.

Organiserende instantie: Nationale Opera & Ballet.
Klik hier voor het educatieve aanbod van de Nationale Opera & Ballet.