Workshop 27

 

‘Cinekid Medialab 2017 –
Nieuw lab, nieuwe workshop’(MAXIMAAL AANTAL INSCHRIJVINGEN BEREIKT)

Workshopleider:Vanessa Pattipeilohy.

Inhoudsbeschrijving:

Voor iedereen die bezig is met Onderwijs, Nieuwe Media, Techniek & Kunsteducatie is het jaarlijks vernieuwende, verhalen vertellende en poëtische Medialab the place to be. Het is dé plek waar kinderen én volwassenen geïnspireerd worden en aan het denken worden gezet. De installaties in het lab bieden kinderen op speelse wijze een kijkje in de toekomst. De programmering is ieder jaar weer anders. Zo konden kinderen op het festival al met Virtual Reality de prachtig vormgegeven binnenkant van bomen bekijken, vliegen als een vogel of gamen in een onderwaterwereld. De workshops leren kinderen (en volwassenen) hoe al die installaties eigenlijk werken en wat er schuilgaat achter de wereld van nieuwe media-kunst en techniek.

Speciaal voor STAIJ organiseert Cinekid een rondleiding door het MediaLab 2017 langs de kunstwerken, installaties en workshops van dit jaar. Vervolgens ga je zelf aan de slag in de Mini Media Academy, waarin je leert over diverse onderdelen uit het lab. De Mini Media Academy bestaat uit:

  • X-ray Goggles: kijk met een röntgenbril naar je favoriete site en baseer daar je eigen webpagina op.
  • Electroklei: bouw in een handomdraai een circuit en bouw de meest bijzondere creaties.
  • Cubelets: bouw in no time je eigen robot

Doelgroep: Voor iedereen met interesse in de combinatie nieuwe media, techniek en kunsteducatie, maximaal 25 deelnemers.

Tijdstip: 9.00-11.45 uur

Locatie: Westergasfabriek, Pazzanistraat 33, 1014 DB Amsterdam (tel: 020-5317890).
Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van de Westergasfabriek

Organiserende instantie: Cinekid