Workshop 7


 

 

 

‘De kracht van verbeelding. Stel je voor…’

Workshopleider: Dorien Folkers, hoofd educatie van Maas theater en dans  i.s.m. Elze van der Steen, hoofd educatie van de Stadsschouwburg

Inhoudsbeschrijving:
Verbeelding als motor, waarmee kinderen grip krijgen op de wereld. Verbeelding als mogelijkheid om leerprocessen, zoals het leren van nieuwe woorden, fysiek en levend te maken. Verbeelding als inzet om het inlevend vermogen te trainen. Verbeelding met als doel een mooi artistiek product te maken waar kinderen trots op kunnen zijn en hun eigenwaarde doet groeien.

Sterke kinderen
Om tot verbeelding te komen zet Maas theater en dans werkvormen in die gaan over verzinnen, fantaseren, associëren, voorstellen, inleven, filosoferen en spelen. Met deze werkvormen worden kinderen uitgedaagd tot (zelf)onderzoek, creativiteit, reflectie en samenwerken. Het lichaam, de taal, beeldende en grafische tekens worden ingezet. Met als doel dat er sterke kinderen de school verlaten, kinderen die zelfstandig, creatief en ondernemend de toekomst in stappen.

Sterke leerkrachten
In de workshop gaan de leerkrachten met Dorien Folkers, hoofd educatie van Maas theater en dans actief aan de slag. Zelf spelen en maken is een belangrijk onderdeel van deze workshop. Na afloop gaan ze een spelervaring rijker en vol ideeën voor hun eigen lespraktijk naar school terug. Ook krijgen ze toegang tot de webomgeving speciaal voor en door leerkrachten die vol tips en ideeën staat.

Achter de schermen van de Stadsschouwburg
Je kunt geen studiedag in de schouwburg gevolgd hebben zonder op het toneel gestaan te hebben. Samen met het hoofd educatie van de Stadsschouwburg Elze van der Steen nemen de docenten een kijkje achter de schermen van de Grote zaal en de Rabozaal.

Tijdstip: 9.00-12.00 uur

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam. Let op: Wij ontvangen de deelnemers graag bij de artiesteningang aan Marnixstraat 427 (tegenover de ingang van DelaMartheater).
Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Organiserende instantie:
Zie voor informatie Educatie Stadsschouwburg: http://www.stadsschouwburgamsterdam.nl/educatie/
Zie voor informatie over Maas Theater, educatie: www.maastd.nl/over-maas/educatie/