Inspiratiemiddag 22 maart 2017

Op woensdagmiddag 22 maart 2017 organiseert STAIJ voor alle STAIJ-medewerkers een inspiratiemiddag met diverse workshops.

 Het programma:

De middag begint om 14:45 uur en eindigt om 17:30 uur.
14.45 – 15.15 uur: inloop
15.15 – 16.45 uur: workshop
16.45 – 17.30 uur: borrel en napraten
De locatie is JP Coenschool, Bankastraat 18, 1094 ED Amsterdam.

Inschrijven:

Op deze pagina vind je een beschrijving van alle workshops en onderaan de pagina kun je je aanmelden. Je kan je aanmelden t/m woensdag 15 maart 2017. Wees er op tijd bij want vol is vol! Je ontvangt per mail bericht met de workshop waar je geplaatst bent.

Workshop 1
Jongens willen een andere aanpak
Na het volgen van deze workshop heb je handvatten en inzicht meegekregen over de wijze waarop je jongens het best kunt benaderen, vanuit de ontwikkeling van het brein.
Door: Stephanie Stokmans, trainer bij Bazalt.

Workshop 2
Lesson Study – een Japanse werkwijze
Deze (Japanse) werkwijze is gericht op het versterken van de samenwerking van collega’s en tegelijkertijd te werken aan de eigen professionalisering.
Door: Jeantine Geleijnse, Instituutsopleider van STAIJ, en Saskia Struijk van Bergen, Opleider in School en leerkracht van groep 3-4-5 bij MKC De Amstel.

Workshop 3
Nuova Strada: “Jongens in hun kracht”
Een interactieve workshop waarbij bewegen centraal staat. Je leert dat een beweging je kan helpen om bepaalde situatie in de klas of op het schoolplein op een andere effectieve manier op te lossen.
Door: Gerbrand Martini, grondlegger van “Jongens in hun Kracht” trainingen in samenwerking met Ronald Verhoef, oud schooldirecteur bij STAIJ.

Workshop 4
Gedrag – een koud kunstje?
Wat vraagt de gedragsmoeilijke leerling van de professional voor de klas? Een doorkijkje naar een oplossingsgerichte benadering.
Door: Desiree Middelkoop, adviseur Passend Onderwijs bij Expertisecentrum Stichting Orion.