Techniek en beheer

Privacy:

Ook in deze tijd van onderwijs op afstand is het van belang oog te blijven houden voor de privacy aspecten in het onderwijs. Hieronder enkele links en adviezen rondom privacy.

 • Het delen van (instructie)filmpjes gemaakt onder werktijd is in deze periode toegestaan en wordt aangemoedigd.
 • Ook het maken van instructiefilmpjes voor leerlingen waarbij bijvoorbeeld prentenboeken worden voorgelezen lijkt ons in deze periode geen problemen opleveren.
 • Wij adviseren het gebruik van de applicaties waar de school al mee werkt: ofwel Google Meet (met behulp van de grid extensie), ofwel Microsoft Teams.
 • Mochten deze twee platformen niet beschikbaar zijn binnen de school dan is een professionele Zoom account of gebruik maken van Webex eventueel een optie, maak hier schoolbreed afspraken over.

Er is meer informatie te vinden over privacy op onderstaande websites:

 

Meer informatie over afspraken rondom videobellen:

 

Hulpmiddelen: 

Er zijn allerlei tools beschikbaar om onderwijs op afstand makkelijker te maken:

Meertaligheid: 

 • Vertaling persconferentie in Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinja en Marokkaans-Arabisch, de video’s zijn hier te bekijken.
 • Videotolk: Je cliënt of relatie, de tolk en jij kunnen zo toch met elkaar communiceren. Een conference call of videotolk aanvragen kan gewoon op de gebruikelijke manier
  via 088 255 52 22. 

Werken met Google

Werken met Office:

 

Overige tools:

Hulp inschakelen:

 • Alliantie Afstandsonderwijs.
  De onderwijsadviesbureaus komen met een noodpakket waarmee schoolbesturen, schoolteams en individuele leerkrachten direct en laagdrempelig aan de slag kunnen. Ook zijn zij in gesprek met Microsoft en andere techbedrijven om technische ondersteuning te bieden bij een mogelijke grootschalige uitrol.