Workshop 13 (Workshop gaat niet door wegens onvoldoende aanmeldingen)

Rubin

Spoken word

Workshopleiders: Dorothy Blokland en Thomas Nijhuis.

Inhoud: Je ervaart een workshop Spoken Word zoals Dorothy deze aan kinderen doceert. Je beleeft door middel van theater- en schrijfopdrachten de zoektocht van leerlingen naar een eigen verhaal. Je wordt gewapend met middelen om dit met klasgenoten te delen. Zo werk je toe naar een eigen gedicht en een korte voordracht.
Na de workshop Spoken Word reflecteren we als onderwijsprofessionals op de les en maken we inzichtelijk hoe Kunst- & Cultuuronderwijs ingezet kan worden als domein voor persoonsvorming.

Over Thomas Nijhuis:
Wat is belangrijk voor mij? Hoe ga ik om met anderen? Wat vind ik van dingen die in mijn wereld gebeuren? Dit zijn belangrijke vragen in de persoonlijke vorming van kinderen. Er zijn tal van manieren om kinderen bij dit ontwikkelingsproces te begeleiden. Kunst- & Cultuuronderwijs kan hieraan een waardevolle bijdrage leveren. Door het zelf maken van kunst kunnen kinderen veel over zichzelf en elkaar leren. Toch worden kunstzinnige vakken vaak niet beschouwd als het domein voor persoonsvorming. Thomas Nijhuis wil onderwijsprofessionals daarom inspireren en praktische handvatten bieden om deze waarde van Kunst- & Cultuuronderwijs voor de ontwikkeling van kinderen bewuster, effectiever te verzilveren.
Zie voor meer informatie over Thomas Nijhuis: http://www.rubin-trainingen.nl/over/

Over Dorothy Blokland: 
Dorothy studeerde in 2014 af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond een belangrijke inspiratiebron voor haar werk. Momenteel is zij in theaters te zien met haar bewerking van “De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet” van Clark Accord.
Als spoken word- en theaterdocent is het haar missie om jonge mensen te wapenen met taal & spel om hun persoonlijke verhalen aan de wereld te kunnen vertellen. Zij heeft lessen verzorgd in onder andere Rotterdam en Amsterdam Zuid-Oost en doceert zowel in het basis- als het middelbaar onderwijs.
Zie voor meer informatie over Dorothy Blokland: www.dorothyblokland.nl

Doelgroep: Leerkrachten van midden -en bovenbouw.

Aantal deelnemers: Maximaal 15 personen.

Tijdstip: Inloop 9.15-9.30 uur, start 9.30 uur, einde 12.00 uur.

Locatie: NOWHERE, Madurastraat 90, 1094 GS, Amsterdam.

Organiserende instantie: Rubin, www.rubin-trainingen.nl.