Workshop 14

Aslan

Wereldmuziek en dans

Workshopleider: Zuhal Gezik.

Inhoud Workshop Oriëntaalse zang en Percussie:
Aslan werkt met een activerende didactiek en veel gevoel voor methodiek. De workshops zijn muzikaal, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar. Aan de hand van een aantal liederen onder begeleiding van saz (oosterse langhalsluit) worden de cursisten meegenomen in de onregelmatige maatsoorten en microtonen in diverse talen. De aanpak voor de liederen krijgt u in een hand-out mee, zodat u het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat u uit uw comfortzone halen en zing een microtoon en klap mee met een 9/8 maat!

Aslan werkt met een activerende, non-verbale didactiek die erg aanstekelijk werkt voor kleuters, maar zeker ook voor u. De ritmes en aanpak zijn direct toepasbaar en u krijgt ze in een hand-out mee, zodat u het thuis nog eens rustig kunt oefenen. U leert de basis van wereldritmes in bodypercussie en op de darbuka en u leert werken met notatiesystemen voor kleuters waarmee u niet westerse ritmes weer kunt geven. U leert gevarieerde methodieken en stijlen uit o.a. het Midden Oosten in grondbeginsel kennen en u zult uw kijk op wereldmuziek na vandaag zeker kunnen verrijken!

Aslan werkt met een activerende didactiek en methodiek. De workshops zijn muzikaal, persoonlijk, activerend en meteen toepasbaar. Ze zal aan de hand van een aantal dansen en bewegingsvormen aanleren in diverse maatsoorten. De aanpak voor de dansen krijgt u in een hand-out mee, zodat u het thuis nog eens rustig kunt oefenen. Laat u uit uw comfortzone halen en dans, zing en klap mee met een 9/8 maat!

Doelgroep: Groepsleerkrachten en muziekdocenten.

Aantal deelnemers: Maximaal 20.

Tijdstip: Inloop 9.15-9.30 uur start 9.30 uur einde 12.00 uur.

Locatie: Alsan Muziekcentrum, Corantijnstraat 9,1058 DA, Amsterdam. Telefoonnummer: 020-6124446.

Organiserende instantie: Aslan Muziekcentrum, www.aslanmuziek.nl.