Workshop 21 (MAXIMAAL AANTAL INSCHRIJVINGEN BEREIKT)

OnderwijsfilmMost Likely To Succeed

Inhoud: Het is inmiddels een bekend gegeven; om leerlingen voor te bereiden op de in steeds hoger tempo veranderende arbeidsmarkt moet het onderwijs ook veranderen. Maar hoe? Dat is de grote vraag. In Most Likely To Succeed bezoekt de Amerikaanse documentairemaker Grey Whitely High Tech High: een schoolvoorbeeld van hoe het ook kan. 

Johannes Visser (Correspondent Onderwijs) schreef er op De Correspondent het volgende over: 

De twijfel in de zoektocht naar nieuw onderwijs maakt deze school een verademing in een onderwijsveld dat soms in twee kampen verdeeld lijkt: zij die hun kop in het zand steken en halsstarrig vast blijven houden aan de traditionele onderwijspraktijk en zij die met hun kop in de wolken blijven en voorbijgaan aan de succesfactoren van het traditionele onderwijs. Het maakt Most Likely To Succeed een documentaire die iedereen die zich afvraagt hoe ons onderwijs er in de toekomst uit zou kunnen zien, gezien moet hebben”, aldus Johannes Visser (Bron: De Correspondent). 

trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=JE5XRrfetu4  

Werkwijze: Na afloop van de film is er een gesprek/discussie o.l.v. Monique Marreveld,  hoofdredacteur Didactief over de inhoud van de film aan de hand van een aantal digitale stellingen.

Doelgroep: Personeel basisonderwijs gr 1 t/m 8 

Maximaal aantal deelnemers: 65

Start en einde workshop: 9.30-12.00 uur, 9.00 inloop

Locatie: Filmtheater Kriterion, Roeterstraat 170, 1018 WE Amsterdam

Organiserende instantie: STAIJ in samenwerking met Didactief