Workshop 20

In gesprek met ….  Marjolein Moorman en Arnold Jonk

Door: Marjolein Moorman (wethouder Onderwijs gemeente Amsterdam, van 10:30 tot 11:30 uur aanwezig) en Arnold Jonk (bestuurder van STAIJ)

Doel: Vanuit STAIJ bestaat er behoefte om onderwijsprofessionals (meer) te betrekken bij onderwijsbeleid. De gemeente Amsterdam haalt daarvoor graag zienswijzen van onderwijsprofessionals op.

Inhoud:
Deze workshop bestaat uit twee delen:

In het eerste deel gaan we in gesprek met Marjolein Moorman. Wat is de weerslag van het lerarentekort op het bieden van gelijke kansen in het onderwijs? Marjolein Moorman, is benieuwd naar ervaringen uit de praktijk. De wethouder Onderwijs deelt haar visie en wil graag met leerkrachten in gesprek over de mogelijkheden die worden gezien op dit gebied. Er is ruimte om de wethouder Onderwijs te bevragen op haar visie en ervaringen te delen. Hier stippen we de aandachtspunten aan als het gaat om de invloed van het lerarentekort op het bieden van gelijke kansen.

In deel twee werken we, onder leiding van Arnold Jonk, deze mogelijkheden gezamenlijk uit in concrete verbetersuggesties voor STAIJ en/of de gemeente Amsterdam om het beleid te optimaliseren en aan te scherpen.

Doelgroep: medewerkers STAIJ (leerkrachten en andere onderwijsprofessionals)

De tijden: 10.30-12.30 uur

LocatieDaltonschool De Meer, Van ’t Hofflaan 50, 1097 EP Amsterdam