Workshop 23

Concertgebouw

Muzikale inspiratie voor in de klas

Workshopleider: Rondleiders en muziekvakdocenten van het Concertgebouw.

Inhoud rondleiding: Het bezoek aan Het Concertgebouw begint met een rondleiding door het hele gebouw. De rijke historie van het gebouw wordt verteld en verschillende ruimtes die normaal gesloten zijn voor publiek, zoals de zolder boven de Grote Zaal en de Artiestenfoyer, worden bezocht.

Inhoud workshop: Na de rondleiding volgt een workshop met actieve muzikale werkvormen die direct kunnen worden ingezet in de klas. Wat is er nu leuker dan samen zingen en muziek maken? Van muziek word je blij en muziek verbindt. Muziek is goed voor de cognitieve ontwikkeling en voor de sociaal-emotionele vaardigheden.

Tijdens de workshop bieden we materiaal aan voor alle groepen: warming-up oefeningen, concentratiespelletjes, energizers (muzikale tussendoortjes), liedrepertoire met doorwerking en tips over het gebruik van bijvoorbeeld grafische notatie en schoolinstrumentarium. Heel veel muzikale inspiratie om direct toe te passen in de praktijk.

Doelgroep: Leerkrachten groep 1 t/m 8.

Aantal deelnemers: Maximaal 30 personen.

Tijdstip:
8.45-9.00:  De groep verzamelt in de Hoofdentree (glazen uitbouw), de rondleiders zullen de groep daar komen halen en brengen ze aan het eind van de rondleiding naar de Koorzaal waar de workshop zal plaatsvinden.
9.00-10.15: Rondleiding
10.15-10.30: Korte pauze
10.30-12.00: Workshop

Locatie: Het Concertgebouw, Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam. Telefoonnummer 020-5730526.
Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van het Concertgebouw.

Organiserende instantie: Het Concertgebouw, Afdeling Binnenschoolse Muziekeducatie, www.concertgebouw.nl/educatie.