Workshop 3

De Topklas

….. in samenwerking met het Montessori College Oost

Door: Laurey Coolen en Geerthe Schilder, leerkrachten van de Topklas van STAIJ, en Jos Knegt, teamleider onderbouw Montessori College Oost.

Inhoudsbeschrijving:

Leren door te doen, leren door te ontdekken, leren door samen te werken, leren wie je bent. Een verrijkingsklas voor leerlingen die soms moeite hebben met leren uit boeken en schriften, maar vele talenten hebben waar wij in de Topklas extra ruimte aan kunnen geven.

In samenwerking met het Montessori College Oost kunnen wij sinds twee jaar een rijk aanbod bieden aan deze leerlingen. Sinds dit schooljaar bestaat de Topklas uit 18 leerlingen afkomstig van 7 verschillende Staij scholen.

Tijdens de workshop wordt er op het Montessori College Oost een rondleiding gegeven langs de indrukwekkende praktijklokalen. Zij vertellen hoe zij werken en de visie daarachter. Tijdens de workshop wisselen wij ideeën uit over hoe wij de overgang naar het voorgezet onderwijs soepeler zouden kunnen laten verlopen. Wij vertellen over de projecten waar wij met de Topklas aan gewerkt hebben en je krijgt concrete lesideeën voor op je eigen school

Aan het eind van deze workshop:

  • Weet je wat de Topklas doet en waarom Staij dit belangrijk vindt.
  • Zie en ervaar je wat de leerlingen op het MCO aangeboden krijgen.
  • Ga je naar huis met concrete lesideeën voor op je eigen school.
  • Wisselen wij ideeën uit over hoe wij de stap naar het VO zo goed mogelijk zouden kunnen laten verlopen.

Doelgroep: Collega’s die meer willen weten over deze Staij verrijkingsgroep voor leerlingen met VMBO basis/kader niveau.

Max aantal deelnemers: 25

Locatie: Montessori College Oost, Polderweg 3, Amsterdam

Tijdstip: Van 10:30 tot 12:30 uur

Organiserende instantie: De Topklas STAIJ, in samenwerking met het Montessori College Oost