Workshop 4

cinekid

 

 

 

Welkom op het Cinekid festival

Workshopleider: Floortje Zonneveld, ontwikkelaar bij Cinekid.

Inhoud: Voor iedereen die bezig is met Onderwijs, Nieuwe Media & Kunsteducatie is het Medialab the place to be. Het is dé plek waar kinderen én volwassenen geïnspireerd worden en aan het denken worden gezet. De installaties in het lab bieden kinderen op speelse wijze een kijkje in de toekomst. De programmering is ieder jaar weer anders. Zo konden kinderen op het festival al met Virtual Reality-brillen vliegen als een vogel of gamen in een onderwaterwereld. Daarnaast leren de workshops in het lab kinderen hoe al die installaties eigenlijk werken en wat er schuilgaat achter de wereld van nieuwe media-kunst en techniek.

Speciaal voor STAIJ organiseert Cinekid een rondleiding door het medialab, langs de verschillende objecten, installaties en workshops. Vervolgens ga je zelf aan de slag met twee workshops, die je zelf ook in de klas kunt organiseren.

In de eerste workshop gaan we aan de slag met hologram illusies! We laten geprojecteerde beelden vanaf een smartphone vliegen door zelf hologram piramides te bouwen. In de tweede workshops bouw je je eigen Virtual Reality van hout. Als je zelf een smartphone hebt, dan is er namelijk helemaal niet zo veel extra’s nodig om zelf zo’n VR-bril te fabriceren. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een figuurzaag!

Doelgroep: Voor iedereen met interesse in de combinatie nieuwe media en kunsteducatie.

Aantal deelnemers: Maximaal 20 personen.

Tijdstip: Inloop 9.15-9.30 uur, start 9.30 uur, einde 12.00 uur.

Locatie: Westergasfabriek, Pazzanistraat 33, 1014 DB Amsterdam (tel: 020-5317890).
Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van de Westergasfabriek

Organiserende instantie: Cinekid,  www.cinekid.nl.