Workshop 7

Amsterdam museum

 

Wat maakt jouw stad? Omgevingsonderwijs in het museum

Workshopleider: Nikita Gerritsen, educator van het Team Publiek & Educatie Amsterdam Museum

Inhoudsbeschrijving:
Het Amsterdam Museum is momenteel bezig met het vernieuwen van de vaste presentatie. De doelgroep voor deze opstelling is groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs. In deze nieuwe vaste presentatie hebben leerlingen het voor het zeggen en staat omgevingsonderwijs centraal. Wat willen leerlingen vertellen over de stad waarin zij wonen? Wat vinden zij van hun stad? Wat is kenmerkend voor hun buurt of wijk? In juni en juli 2016 is er flink getest met pilotscholen uit de gehele stad en deze zomer wordt gewerkt om dit stadslaboratorium klaar te maken voor alle scholen.

Deze workshop richt zich op omgevingsonderwijs en is opgesplitst in twee onderdelen.

  1. Tijdens het eerste gedeelte zullen we ons richten op: Wat is omgevingsonderwijs voor ons? Waarom vinden wij dit zo belangrijk? En hoe behandelen we alle buurten van de stad Amsterdam in het museum?
  2. Het tweede onderdeel zal plaatsvinden in het stadslaboratorium: kruip samen met ons in de huid van je leerlingen en ervaar hoe het is om de buurt van jouw school te beschrijven en je resultaat terug te zien in het museum. Aan de hand van thema’s als “de verbonden stad”, “de groene stad” en “de brutale stad” maken we een persoonlijke presentatie van de buurt rondom jouw school. Tussendoor maken we gezamenlijk koppelingen naar omgevingsonderwijs in jouw eigen klas.

Doelgroep: leerkrachten van groep 3 t/m 8

Tijdstip: 09.30-12.00 uur

Aantal deelnemers: max. 15 personen

Locatie: Amsterdam Museum. Let op: deelnemers melden zich bij de dienstportier, Nieuwezijds Voorbugwal 359, 1012 RM Amsterdam.
Klik hier voor informatie over de bereikbaarheid van het Amsterdam Museum

Zie voor meer informatie over het Amsterdam Museum ook: https://www.amsterdammuseum.nl/

Zie voor meer informatie over het educatieve aanbod van het Amsterdam museum: https://www.amsterdammuseum.nl/aanbod-basisonderwijs